SCHIETgebedjes
Ten tijde van de Eerste Wereldoorlog hadden ze hun handen vol aan het begeleiden van de stervenden. Maar wat hebben aalmoezeniers nu, in vredestijd, nog te bieden aan de militairen? Zitten soldaten nog op de padres en de moreel consulenten te wachten, nu de dood niet meer achter elke hoek loert? En toch, levensbedreigende situaties zijn minder ver weg dan we zouden denken. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne bracht de oorlog opnieuw in ons vizier. De terroristische aanslagen in Zaventem en Brussel maakten ons leger terug zichtbaar. En wat te denken van het turbulente Midden-Oosten? Crisismomenten roepen vragen op, zowel bij militairen als bij burgers. Daarover spreken is al een hele hulp. Maak in vier afleveringenkennis met de zinzoekers en -gevers in het Belgische Leger. Ontdek hun dromen en daden, geloof en ongeloof, idealisme en realisme.
De Brusselse Brandstapel (in samenwerking met Museum De Geuzenhoek)
De Grote Markt in Brussel, enkele mannen slepen takken aan, anderen timmeren een platform ineen… een nieuwsgierige meute stroomt toe. Het gerucht gaat dat er ketters verbrand gaan worden, ook 500 jaar geleden een ongezien fenomeen.
In een 2-delige podcastreeks gaan we 5 eeuwen terug in de tijd om te ontdekken wat er toen gebeurde. Op godsdienstig vlak was de zestiende eeuw een van de woeligste uit onze geschiedenis. Het protest van Maarten Luther deed het fundament van kerk en samenleving wankelen. Een tijd van een frisse wind, maar helaas niet zonder een doordringend brandgeurtje.